PRODUKTY JAJOWE

Płynne produkty jajowe | Przemysł


Płynne produkty jajowe są wykorzystywane do wielu zastosowań. Od wyrobów piekarniczych po sosy i od mięs po produkty wędkarskie, w wielu produktach jest znaleźć jaja w takiej czy innej postaci. Do wszystkich tych zastosowań firmy zrzeszone w Interovo Egg Group BV oferują adekwatne rozwiązanie. Wiele zastosowań produktów jajowych jest dobrze znane, ale z biegiem lat w Interovo Egg Group BV, w ścisłej współpracy z naszymi klientami, opracowano też wiele niestandardowych receptur oraz kombinacji produkt / opakowanie. Interovo Egg Group BV oferuje możliwość pakowania produktów w opakowania od 1 kg do 30 000 kg.


W społeczeństwie istnieje duże zapotrzebowanie na wyższe standardy, jeśli chodzi o dobrostan zwierząt. Również w zakresie asortymentu płynnych produktów jajowych Interovo Egg Group BV oferuje klientom wybór spośród produktów z jaj z chowu w klatkach wzbogaconych, ściółkowego, wolnowybiegowego i ekologicznego. Ponadto dostępne jest wiele dodatków, w tym cukier, sól i środki konserwujące.


Poniżej więcej na temat istniejących produktów i możliwości ich dostosowania do wymagań klienta.

 

 

 

 


PŁYNNA MASA JAJOWA

Płynną masę jajową stosuje się głównie w produkcji wyrobów piekarniczych. Płynna masa jajowa jest wytwarzana w oparciu o naturalną treść jaj. Pasteryzacja produktu gwarantuje, że jest on bezpieczny do stosowania.


Płynna masa jajowa jest dostępna z konserwantami lub bez konserwantów i ze wszystkich systemów chowu.

 


Opakowania 10 kg BIB, 500/800/1000 kg stal nierdzewna, 500/1000 kg IBC


Mieszanki o wysokiej zawartości suchej masy, niskiej zawartości suchej masy, z cukrem, z solą


Firmy produkujące WEKO Polska


 

 

 

 


PŁYNNE ŻÓŁTKO

Płynne żółtko stosuje się do wytwarzania lodów, likierów jajecznych, a przede wszystkim sosów. Ze względu na stosunkowo dużą zawartość tłuszczu w żółtku powstaje aksamitnie kremowa i trwała struktura. Z myślą o przygotowywaniu ciepłych sosów opracowano produkt StableEgg® (więcej na ten temat w części o produktach specjalnych). W branży piekarniczej żółtko stosuje się także powszechnie jako środek nabłyszczający. Po posmarowaniu żółtkiem pieczywo uzyskuje apetyczną, rumianą i chrupiącą skórkę.


Płynne żółtko jest dostępne z konserwantami lub bez konserwantów i ze wszystkich systemów chowu.

 


Opakowania 10 kg BIB, 500/800/1000 kg stal nierdzewna, 500/1000 kg IBC


Mieszanki o wysokiej zawartości suchej masy, niskiej zawartości suchej masy, z cukrem, z solą, termostabilne


Firmy produkujące WEKO Polska


 


PŁYNNE BIAŁKO

Płynne białko ma dwa główne nurty zastosowań. Jest szeroko stosowane jako środek wiążący w przemyśle mięsnym i rybnym, np. do panierki, ale również jako środek usztywniający surimi. Innym typowym zastosowaniem białka jest wytwarzanie piany białkowej. Ubite na pianę białko jest głównym składnikiem makaroników i bezy. Ponadto białko znakomicie nadaje się do spulchniania różnych produktów cukierniczych.


Płynne białko jest dostępne z konserwantami lub bez konserwantów i ze wszystkich systemów chowu.

 


Opakowania 10 kg BIB, 500/800/1000 kg stal nierdzewna, 500/1000 kg IBC


Mieszanki o wysokiej zawartości suchej masy, niskiej zawartości suchej masy, z cukrem, z solą


Firmy produkujące WEKO Polska


 

 


PŁYNNE PRODUKTY SPECJALNE

Interovo Egg Group BV codziennie pracuje nad optymalizacją receptur. Regularnie też, we współpracy z klientem, opracowywane są indywidualne receptury, w pełni dostosowane do potrzeb klienta. Dzięki temu, że działalność Interovo Egg Group BV obejmuje cały łańcuch produkcyjny – od piskląt aż po produkty jajowe, możliwe jest szybkie dostarczenie wymaganych składników. Jeśli potrzebują Państwo niestandardowej receptury, prosimy o kontakt korzystając z formularza kontaktowego.


Jednym z produktów specjalnych, jakie Interovo Egg Group BV opracowała w ostatnich latach, jest StableEgg®. StableEgg® umożliwia dodawanie żółtka do potraw przygotowywanych na ciepło, bez ryzyka, że produkt końcowy się zwarzy.


Oprócz StableEgg® firmy Interovo Egg Group BV produkują wiele różnych mieszanek, produktów z dodatkiem cukrów, soli i innych składników. Wszystko zorientowane na potrzeby klienta.

 


  Skontaktuj się z nami