PRODUKTY JAJOWE

Płynne produkty jajowe | Gastronomia/odbiorcy hurtowi


Specjalnie do stosowania w gastronomii, hotelarstwie, cateringu kontraktowym i kuchniach zbiorowego żywienia Interovo Egg Group BV opracowała kilka opakowań i produktów. Skoncentrowano się na niekwestionowanej łatwości użytkowania i bezpieczeństwie. Produkty są pakowane w poręczne niewielkie opakowania z możliwością ponownego zamknięcia, dzięki czemu zajmują mało miejsca i można je zawsze przechowywać w zasięgu ręki. Pasteryzacja zapewnia, że produkt jest bezpieczny do stosowania na ciepło i na zimno.

 

 

 

 

 


PŁYNNA MASA JAJOWA

Płynna masa jajowa jest szeroko stosowana w wyrobach piekarniczych, ale nadaje się również znakomicie do przygotowywania potraw z jaj smażonych oraz omletów. Płynna masa jajowa jest pasteryzowana, co gwarantuje bezpieczeństwo stosowania w kuchni (zbiorowego żywienia). Ponadto jest bardzo łatwa w użyciu, eliminując potrzebę wybijania jaj. Płynna masa jajowa jest dostępna w kartonach TetraPak 1 kg, opakowaniach typu „worek w pudełku” (Bag-in-Box) 10 kg lub „worek w skrzynce” 2x10 kg.


Produkt jest dostępny z konserwantami lub bez konserwantów i ze wszystkich systemów chowu.

 


Opakowanie detaliczne 1 kg + 10 kg


Firma produkująca WEKO Polska


 

 


PŁYNNE ŻÓŁTKO

Żółtko jaja stosuje się przede wszystkim jako emulgator do przygotowywania najsmaczniejszych i aksamitnie kremowych sosów. Również jako środek do nabłyszczania i składnik likierów jajecznych żółtko jest niezastąpione. Płynne żółtko jest dostępne w kartonach TetraPak 1 kg, opakowaniach typu „worek w pudełku” (Bag-in-Box) 10 kg lub „worek w skrzynce” 2x10 kg.


Płynne żółtko jest dostępne z konserwantami lub bez konserwantów i ze wszystkich systemów chowu.

 


Opakowanie detaliczne 1 kg + 10 kg


Firma produkująca WEKO Polska


 


PŁYNNE BIAŁKO

Do produkcji piany białkowej oraz spulchniania wypieków lub deserów znakomicie nadaje się płynne białko. Białko do ubijania jest jednym z produktów, któremu w ostatnich latach poświęcono w Interovo Egg Group BV wiele uwagi. Prędkość ubijania i trwałość piany należą do najlepszych w Europie. Ekstremalną ubijalność zapewnia białko krystaliczne (zob. produkty specjalne w proszku).

 


Opakowanie detaliczne 1 kg + 10 kg


Firma produkująca WEKO Polska


 

 

 

 

 

 


PŁYNNE PRODUKTY SPECJALNE

Jajecznica
Specjalnie do stosowania w handlu detalicznym, gastronomii, hotelarstwie i cateringu (kontraktowym) Interovo Egg Group BV opracowała mieszankę do przyrządzania przepysznej jajecznicy. Wszystkie składniki do przygotowania jajecznicy są mieszane przed pasteryzacją, dzięki czemu mieszanka jest gotowa do użycia.


Ciasto naleśnikowe
Również dla handlu detalicznego, gastronomii i cateringu jest przeznaczone ciasto naleśnikowe w proszku. Produkt ten opracowano w celu zwiększenia wygody w kuchni (zbiorowego żywienia) i zapewnienia stałej jakości przygotowywanych potraw dzięki gotowej mieszance składników.

 


Firma produkująca WEKO Polska